Tallinna ülikool asutas Enn Soosaare sihtasutuse

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Soosaar
Enn Soosaar Foto: Peeter Langovits/Postimees

Eelmisel esmaspäeval asutati Enn Soosaare sihtasutus, mille ülesandeks on Eesti silmapaistva tõlkija, publitsisti ja ühiskonnategelase pärandi säilitamine, edasiarendamine ja jäädvustamine. Sihtasutuse esimeseks sammuks selles suunas on eetilise esseistika auhinna väljaandmine.

Sihtasutuse asutaja on Tallinna Ülikool, mille audoktoriks Enn Soosaar oli. Sihtasutuse edaspidist tööd kureerivad Tallinna Ülikool, Eesti Kultuuriministeerium, Tallinna linn, Eesti Kirjanike Liit, Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Konsistoorium ja mitmed üksikisikud, teatas Tallinna Ülikool. Sihtasutus peab üheks oma esmaseks kohustuseks tõlke- ja esseistikasaavutuste esiletõstmist ja tunnustamist.

Järgmise aasta 13. veebruaril tähistatakse Enn Soosaare 75. sünniaastapäeva ja sel päeval annab sihtasutus välja esimese Enn Soosare nimelise aastapreemia, mis nimetati president Toomas Hendrik Ilvese ettepanekul «Eetilise esseistika auhinnaks». Preemia laureaadiks saab autor, kes on oma kirjutistega aidanud levitada ja arendada ühiskonnas väärtusi, millele Enn Soosaar pühendas kogu oma viljaka loometegevuse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles