ERR.ee: Laine Jänese sõnul oli aastapreemiate saajaid raske valida

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Laine Jänes.
Kultuuriminister Laine Jänes. Foto: Mihkel Maripuu

Kultuuriminister Laine Jänese sõnul oli tänavu kultuurkapitali aastapreemiate puhul teha valikut keeruline, mis näitavat, et loomeinimestel on praegu inspiratsioonirohke aeg.

Tänavu anti välja 8 kultuurkapitali aastapreemiat ja hulk sihtkapitalide aastapreemiaid, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Igasugune tunnustamine on oluline, eriti kultuuriinimesele,» ütles kultuurkapitali nõukogu esimees, kultuuriminister Laine Jänes. «See on tähelepanu, see on innustus, see on tänu selle eest, mis on tehtud.»

Minister meenutas, et kuigi kultuurkapitalil endal oli aasta probleemne, õnnestus ühisel jõul probleemid ületada. Samuti soovitas ta kultuurirahval omavahel rohkem kokku hoida.

Eesti kultuurkapitali aastapreemiaid enam silma paistnud kultuuritegelastele antakse 1995. aastast. Iga aastapreemia suurus on 100 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles