Kultuuriministeerium ootab taotlusi muusikaprogrammidele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rabarocki esimene päev.
Rabarocki esimene päev. Foto: Meisi Volt

Kultuuriministeerium kuulutab välja muusikaprogrammide «Muusikafestivalid» ning «Eraõiguslikud muusikakollektiivid ja kontserdikorraldajad» tuleva aasta taotlusvooru, mille raames läheb jagamisele kokku ligi 625 000 eurot.

Programmile «Muusikafestivalid» eraldab ministeerium eelarvest 252 300 ning programmile «Eraõiguslikud muusikakollektiivid ja kontserdikorraldajad» 372 563 eurot, teatas kultuuriministeeriumi pressiesindaja BNSile.

Programmist «Muusikafestivalid» toetatakse tegevusi, mis on vajalikud otseselt muusikafestivalide elluviimiseks. Toetust saavad taotleda eraõiguslikud juriidilised isikud ja füüsilisest isikust ettevõtjad, kohaliku omavalitsuse ametiasutused või nende hallatavad asutused, kelle tegevusena on määratletud kontserdikorraldus või muusikakollektiivide tegevus ning riiklikud, avalik-õiguslikud, munitsipaal- ja eramuusikaõppeasutused.

Programmi eesmärk on eesti professionaalse helikunsti jaoks oluliste muusikafestivalide järjepidevuse ja arengu tagamine ning oma loomingu tutvustamise võimaluste avardamine Eesti interpreetidele ja heliloojatele.

Programmist «Eraõiguslikud muusikakollektiivid ja kontserdikorraldajad» toetatakse tegevusi, mis on vajalikud regulaarse kontserttegevuse korraldamiseks. Toetust võivad taotleda eraõiguslikud juriidilised isikud ja füüsilisest isikust ettevõtjad, kes korraldavad regulaarselt autorite ning esitajate loomingu avalikke esitusi kontsertide kujul.

Programmi eesmärgiks on tagada jätkusuutlikele ja kõrgvormis olevatele professionaalsetele eraõiguslikele muusikakollektiividele tingimused loominguga tegelemiseks. Ühtlasi edendada erinevate eesti muusikute kaasatust kontserdikorraldajate omaproduktsioonides, parandada professionaalse kontserdikorralduse arengut väljaspool Tallinna ning suurendada loovisikute võimalusi oma loomingu tutvustamisel ning elanikkonna võimalusi osasaamisel professionaalsetest muusikasündmustest.

Taotlusi programmide tuleva aasta taotlusvooru ootab ministeerium 20. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles