Raamatupoe lugejad valisid parimaks ilukirjandusteoseks «Varjuteatri»

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viivi Luik «Varjuteater»
Viivi Luik «Varjuteater» Foto: Mihkel Maripuu

Raamatukaupluste kett Apollo selgitas koostöös oma lugejatega välja 2011. aasta parimad Eesti autorite raamatud, ilukirjandusteoste kategoorias läks võit Viivi Luige romaanile «Varjuteater».

Sama kategooria teise koha vääriliseks valiti Indrek Hargla menuk «Apteeker Melchior ja timuka tütar», kolmandale kohale tuli Raimond Kaugveri «Võõra mõõga teenistuses».

Luuleraamatutest valisid lugejad oma lemmikuks Doris Kareva «Vaikuse lävel. Luulet rasketeks aegadeks», millele järgnesid Viivi Luige «Kogutud luuletused» ning Contra «Okseoksjon».

Elulooraamatute ülekaaluka võidu sai möödunud aasta lõpus ilmavalgust näinud Vahur Kersna «7x7». Teisele kohale hääletasid lugejad Andrei Hvostovi «Sillamäe passiooni» ning kolmandale Gerda Kordemetsa ning Anne Tuulingu poolt kirja pandud elulooraamatu «Sulev Nõmmik: Kui näeme, siis teretame!».

Parimaks lasteraamatuks valisid Apollo lugejad Janno Põldma ja Heiki Ernitsa «Lotte ja kuukivi saladuse». Peaaegu samapalju hääli kogus lasteraamatute kategoorias Aleksei Turovski «Mälumängud lastele: põnev loomariik». Kolmanda koha vääriliseks tunnistatu Olivia Saare «Eesti jõulusalmise ja –juttude kuldraamat».

Tarberaamatutest sai parima möödunudaastase Eesti teatmeteose preemia Marju Kõivupuu «101 Eest pühapaika», millele järgnesid Aavo Koka ja Andres Eilarti «Pintsliga tõmmatud Eesti» ning Rein Veidemanni «101 Eesti ilukirjandusteost». «Pintsliga tõmmatud Eesti» sai ühtlasi Apollo kaupluste töötajate aasta lemmikraamatu eripreemia. Käsiraamatute kategoorias saavutas võidu Aive Luigela «Tervise kokaraamat». Rohkelt hääli kogus ka kondiiter Nadežda Kaarma «Nadja koogid». Kolmandale kohale tuli Leida Kirsti ja Tiia Artla käsitööõpik «Muhu mustrid ristpistes».

Apollo müügi- ja turundusjuhi Mauri Kristjan Dorbeki sõnul ilmus 2011. aastal eestlaste sulest mitmeid väga häid raamatuid, mille hulgast erilisemate esiletõstmiseks vajas Apollo ka oma lugejate abi. «Apollo raamatuspetsialistid valisid koos Eesti Kirjastuste Liiduga igas kategoorias välja kümme teost, mille hulgast lugejad omakorda oma lemmiku ära märkida said. Valikus olid 2011. aasta enimmüüdud, rohket tähelepanu pälvinud ja omas žanris uudse lähenemisega teosed,» ütles Dorbek.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles