Saaremaal avastatud vanad hauaplaadid tõstetakse kõrgemale

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare Laurentiuse kirik.
Kuressaare Laurentiuse kirik. Foto: www.eelk.ee

Üleeile otsustas muinsuskaitseameti kooskõlastuskomisjon, et Kuressaare Laurentiuse kirikus remondi käigus päevavalgele tulnud sajanditevanused hauaplaadid eksponeeritakse kiriku praeguse põranda tasapinnas.

See tähendab, et plaate tuleb ligikaudu poole meetri võrra kergitada, mis muudab kiriku remondi ettenähtust kulukamaks, kirjutab Saarte Hääl.

Muinsuskaitseameti Saaremaa vaneminspektor Rita Peirumaa ütles, et kooskõlastuskomisjon tutvus kõigi pakutud lahendustega, näiteks hauaplaatide teisaldamisega ja nende eksponeerimisega kirikus kuskil mujal, langetades siiski otsuse üksmeelselt.

Peirumaa sõnul võimaldab kooskõlastuskomisjoni langetatud otsus säilitada hauaplaatide asukoha ja huvilistel oleks neid võimalik näha täies ulatuses. Remonditud kirikus kaetakse hauaplaadid kulumise vältimiseks vaibaga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles