Kultuuripreemia saavad Grabbi, Rääts ja Tooming

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Tooming
Jaan Tooming Foto: Margus Ansu

Vabariigi valitsus kiitis tänasel istungil heaks riigi kultuuripreemiate komisjoni ettepaneku riigi kultuuripreemiate kohta.

Pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest saavad kultuuripreemia väliseesti kirjamees Hellar Grabbi, helilooja Jaan Rääts ning näitleja ja lavastaja Jaan Tooming. Kultuuri elutööpreemia antakse kolmele isikule ning ühe preemia suuruseks on 64 000 eurot.

Kultuurpreemia mulluste loominguliste saavutuste eest saavad Tõnu Kõrvits loomingulise tegevuse eest 2011. aastal; Anu Lamp osatäitmise eest lavastuses «Amy seisukoht»; Tiit Pääsuke väljapaistva näitustegevuse eest 2011. aastal; Mari Vallisoo kogumike «Koidutäht koolivihikus» ning «Tabamatu toalävel» eest ning Arvo Volmer Richard Wagneri ooperi «Parsifal» muusikalise teostuse eest.

Iga preemia suurus on 9600 eurot ning see antakse möödunud aastal avalikkuseni jõudnud väljapaistvate loominguliste saavutuste eest.

Kultuuripreemiad antakse laureaatidele üle vabariigi aastapäeval 24. veebruaril Tartu Ülikooli aulas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles