Oksaneni raamatu müüginäitajad lõid Soomes platsi puhtaks

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sofi Oksanen
Sofi Oksanen Foto: Toomas Huik

Soome 2008. aasta enimmüüdid ilukirjanduslik Soome autori teos oli Sofi Oksaneni «Puhdistus» («Puhastus»), mida müüdi 102 200 eksemplari.


Romaaniga Eestist tegi eesti-soome päritolu Oksanen juba 2008. aasta detsembris ajalugu - temast sai noorim kirjanik, kes on pälvinud maineka Finlandia kirjanduspreemia.

Soome autorite edetabelis oli teine Ilkka Remese põnevik «Pyörre» (82 500 eksemplari) ja kolmas Laila Hirvisaari kirjutatud «Vuoksen helmi» (77 600 eksemplari), vahendas Helsingin Sanomat.

Kuna möödunud aastal ei ilmunud ühtegi Dan Browni raamatutele sarnast tohutuid müüginumbreid kogunud teost, jäid tõlked Soome kirjanike raamatutele müüginäitajates alla.

Enim (54 000) osteti lapsena koos perega Ühendriikidesse kolinud Khaled Hosseini raamatut Afganistanist «Tuhat loistavaa aurinkoa». Ülejäänud neli kohta läksid detektiivijutte kirjutanud rootslastele.

Kõige enam (153 000) osteti 2008. aastal J.K. Rowlingi «Harry Potter ja kuoleman varjelukset» («Harry Potter ja Surma vägised»), mis ilmus 2007. aasta juulis.

Kodumaiste laste- ja noorteraamatute esinumbriks kerkis 2008. aastal ilmunud teostest 94 000 eksemplariga Mauri Kunnase «Herra Hakkaraisen 7 ihmettä».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles