Soulistaar Angie Stone tuleb Jazzkaare juubelile

Valner Valme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angie Stone
Angie Stone Foto: Jazzkaar

Ameerika moodsa souli suurimaid staare, kolmekordne Grammy nominent Angie Stone esineb 26. aprillil Tallinna linnahallis, tähistades sellega Jazzkaare 20 aasta juubelit. Angie Stone on saanud kaks korda preemia Lady Of Soul.



47-aastane lauljatar on karjääri jooksul laulnud gruppides The Sequence, Mantronix, Vertical Hold ning Devox ja teinud kaasa Lenny Kravitzi ja D’Angelo taustalauljana. Ta on kirjutanud laule D’Angelole, Erykah Badule jt neosoulitähtedele, teinud lugusid ka koos Prince’i, Stevie Wonderi ja Ray Charlesiga.



Angie Stone’i suurimaks õnnestumiseks võib siiski lugeda tema soolokarjääri, mida ta suhteliselt hilja alustas. Angie esimene sooloalbum ilmus kümme aastat tagasi, 1999, kannab nime «Black Diamond» ning tõstis Angie samasse kategooriasse tollaste suurimate nimedega kaasaegsete naiste soulis nagu Mary J. Blige ja Lauryn Hill. Angie esimene singel «No More Rain (In This Cloud)» jõudis kohe USA rnb-tabeli esikümnesse, album sai kuldplaadiks.



Angie Stone on ilmutanud neli albumit, mida on kokku müüdud maailmas miljoneid eksemplare. 2001. aasta «Mahogany Soul» müüs samuti kuldplaadi normi ning tõusis Bill-boardi rnb/hiphop-albumite tabelis neljandaks. «Mahogany Souli» tunnustasid ka kriitikud ühe sügavama ja ehedama souliplaadina läbi aegade, album oli ka moodsa helikeelega, mida suunas tegevprodutsendina Angie ise, lugude osas aitasid aga sellised tollal tõusvad mehed mustas muusikas nagu Swizz Beatz, Raphael Saadiq jt. Suurimaks hitiks sai «Wish I Didn’t Miss You», mis sai esikoha USA tantsusinglite tabelis.



2004 ilmus lauljatari kolmas album «Stone Love», mis ei ole ehk enam nii uuenduslik ega puhas kunst, on aga heas mõttes kirev ja meelelahutuslik popplaat. Suurim hitt: «I Wanna Thank Ya» koos Snoop Doggiga, tantsutabeli esimene jällegi.



Angie viimatine album «The Art Of Love And War» üle-eelmisest aastast on enesekindel ja rahulik diivaplaat, kus enam erilisi kõlaeksperimente ei kohta, aga millel Angie vokaalsed võimed õitsevad. Singel «Baby» koos Betty Wrightiga oli edukas nii USA üldises singlitabelis kui ka eraldi rnb- ja tantsutabelites.



20. Jazzkaar toimub 18.–26. aprillil üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles