«Hukkunud Alpinisti hotell» läks Brüsselis täissaalile

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi «Hukkunud alpinisti hotell» digitaliseeritud koopia esilinastus novembris 2009 Tallinnas. Pildil filmi helilooja Sven Grünberg.
Filmi «Hukkunud alpinisti hotell» digitaliseeritud koopia esilinastus novembris 2009 Tallinnas. Pildil filmi helilooja Sven Grünberg. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Brüsselis linastus režissöör Grigori Kromanovi kultusfilm «Hukkunud Alpinisti hotell», mis ühtlasi oli avalöök Eesti filmi 100. sünnipäeva tähistamisele Belgias.

«Hukkunud Alpinisti hotell» linastus eile Brüsselis täissaalile, filmi näidati filmifestivalil Offscreen, mis keskendub alternatiiv- ja kultusfilmidele, festivali korraldajad on selle filmi suured austajad ning neid kannustas soov seda Brüsselis näidata, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Offscreen filmifestival on esimene, mis sel aastal tähistab Brüsselis Eesti filmi 100. juubelit, kuid Brüssel ei ole kaugeltki ainus paik väljaspool Eestit, kus seoses juubeliga linastuvad Eesti filmid.

Eesti Film 100 programmijuht Jaak Lõhmus ütles, et lähemal ajal on tulemas Eesti filmi nädal Budapestis ja Berliinis, juba lähikuudel saab Brüsselis näha Sulev Keeduse «Kirju inglile» ning Marianna Kaati filmi «Auk nr 8».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles