Rabarock: kas see solvab sind, jah?

Valner Valme
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DIOYY liidab Rabarockil tantsumuusika ja roki.
DIOYY liidab Rabarockil tantsumuusika ja roki. Foto: Rabarock

Rabarock hakkab oma tänavusuvise paja pealt tasapisi kaant kergitama. Öeldi välja esimene tuline välisesinejanimi. Tuline on see nimi küll, mis sest et The Guardian tahtis nende auks kuulutada konkurssi aasta halvimale bändinimele. Ja see nimi on: Does It Offend You, Yeah? (tõlkes «Kas see solvab sind, jah?»).





Does It Offend You, Yeah? (DIOYY) on noor briti bänd, mis vihises raketina roki- ja tantsutaevastesse mulluse debüütalbumiga «You Have No Idea What You’re Getting Yourself Into», väljaandjaks suurkompanii Virgin. Plaat tõusis briti albumitabelis 48ndaks, singlitopi esisajasse jõudis kaks pala: «Epic Last Song» ja «Dawn Of The Dead».



Eelmisel aastal käis DIOYY Ameerika-tuuril nii Bloc Party kui Nine Inch Nailsiga, suvel esineti enamikul maailma popimatel festaritel: Coachella, Glastonbury, Lollapalooza, V Festival, Gatecrasher, Reading/Leeds jne jne.



iTunes kuulutas nad 2008. aasta parimate alternatiivartistide sekka koos MGMT, Santogoldi ja Foalsiga. Nad käisid kodumaal ka NME Awards Touril ning viimati The Prodigy klubituuril. Nende enda Briti-tuur oli välja müüdud.



DIOYY on remiksinud The Raconteursi, Bloc Partyt, Muse’i, The White Stripesi jt. Fakte võiks välja tuua veel, lühikese karjääri kohta on seda ohtralt. Sõbrad Dan Coop (sünt) ja James Rushent (vokaal, bass) panid bändi kokku 2006. Appi võeti trummar Rob Bloomfield, laivis mängib kitra ja sünti Morgan Quaintance.



DIOYY liidab oma muusikas energilise tantsumuusika ja raju roki. Umbes nagu uus ja rokim The Prodigy või süntide ja elektroonikaga vürtsitatud Rage Against The Machine. Mõlemad kuuluvad ka noore bändi eeskujude sekka. Palju ütleb ka, et James Rushent on The Prodigy kohe ilmuva uue albumi «Invaders Must Die» kaasprodutsent. Loe DIOYY albumi arvustust eelmise aasta 7. juuni Postimehest.



R2 DJ Koit Raudsepp ütleb nende kohta nii: «Need tüübid on praegu kuum nimi maailmas, mis sulatab punki ja tantsu. Nende live’id on ülirajud ja saund seal, kus Justice, Bloc Party ja teised noored DIY-gängid.»



Viies Rabarock toimub Järvakandis 12. ja 13. juunil. Festivali passe juba müüakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles