Noore arhitekti preemia pälvis Siiri Vallner

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Vallner sai noore arhitekti preemia.
Siiri Vallner sai noore arhitekti preemia. Foto: Peeter Langovits

President Toomas Hendrik Ilves nimetas Kumu kunstimuuseumis toimunud Eesti Arhitektide Liidu üldkogul noore arhitekti preemia saajaks Siiri Vallneri.

Riigipea meenutas, et arhitektide tööd mõjutavad meie avalikku ruumi ning seeläbi kujundavad meie hinnanguid ja maailmanägemust; samas talletab arhitektuur ajalugu ning arhitektide kaudu kujundab meie avalik ruum homse Eesti nägu, teatas presidendi kantselei.

«Soovin teile isikupära ja julgust, sest seda on meie ühiskonnale täna väga vaja ja teie aitate oma tööga seda luua, avardades meie mõtete ja tunnetuste ruumi,» ütles president Ilves. «Kitsas ühetaolisus on impeeriumi mõtteviis ja selle vastand on mitmekesisus. Meile on vaja uut ja loovat mõtet tunduvalt enam, kui lihtsat millegi
ära tegemist. Me ei tohiks praegu Eestis kusagil piirduda vaid millegi ära tegemisega.»

Riigipea julgustas arhitekte kasutama senisest rohkem puitu erinevates vormides ja kujunduses, tuues näideteks ajaloolisi puitasumeid Tallinnas, Tartus või Haapsalus.

«See on olnud meie elukeskkond juba väga pikka aega ja on kujundanud meie ilmavaadet palju enam, kui Lasnamäe elurajoonid,» ütles president.

Noore arhitekti auhinnaks on 70 000 krooni väärtuses reis auhinnasaaja soovitud sihtkohta.

Noore arhitekti preemiat annavad välja ettevõtja Heldur Meerits ja reisibüroo Go Travel koostöös Eesti Arhitektide Liiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles