Noore arhitekti aastapreemia pälvis Siiri Vallner

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noore arhitekti preemia 2008 saaja Siiri Vallner (vasakul) ja üks nominentidest Jaan Tiidemann.
Noore arhitekti preemia 2008 saaja Siiri Vallner (vasakul) ja üks nominentidest Jaan Tiidemann. Foto: Peeter Langovits

President Toomas Hendrik Ilves andis eile Kumus peetud Eesti Arhitektide Liidu (EAL) aastakoosolekul Siiri Vallnerile üle noore arhitekti preemia.


Auhinnaks on maailmareis väärtuses 70 000 krooni, mis aitab noorel andekal arhitektil veelgi oma silmaringi avardada ning julgustab ka kõiki teisi olema oma loomingus värskemad ja leidlikumad.



«Meie tänane arhitektuur kujundab ka homse Eesti näo,» sõnas president preemiat üle andes.


«Arhitektuur läbib kogu ühiskonda, arhitektuuri ja ühiskonna vahele võiks peaaegu panna võrdusmärgi,» tõdes noore arhitekti preemia idee autor Heldur Meerits.



Statuudi järgi on preemia mõeldud Eestis elavale ja töötavale, kuni 40-aastasele, Eesti arhitektuuri arendanud või Eestile märkimisväärset tuntust toonud arhitektile, kelle loomingulised saavutused on leidnud laialdast tunnustust, olnud innovaatilised omal alal või kelle looming on oluliselt kaasa aidanud eesti arhitektuuri tutvustamisele maailmas.



Tänavu valis võitja välja žürii, kuhu kuulusid EALi aseesinaine Inga Raukas, Peeter Pere, Heldur Meerits, Heiki Kivimaa ning Euroopa arhitektuuriajakirja A10 peatoimetaja Hans Ibelings.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles