Rongiaknaid hakkab kaunistama Indrek Hirve ja Contra looming

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doris Kareva luuletus rongiaknal.
Doris Kareva luuletus rongiaknal. Foto: Edelaraudtee

Edelaraudtee esitleb rongiakendel taas eesti luuletajate loomingut, tänavu võib rongiakendel lugeda teiste seas ka Indrek Hirve ja Contra loomingut.

Edelaraudtee müügijuhi Annemari Oherdi sõnul on rongiluule olnud läbi aegade reisijate poolt üks positiivsemalt hinnatud algatusi, teatas Edelaraudtee. «Reisijad pole pidanud paljuks helistada või kirjutada tänamaks luuleridade eest ning kleebiseid akendel hoitakse hoolega. Suisa küsitakse, et millal uusi luuletusi lugeda saab,» ütles Annemari Oherd.

Eesti Kirjanduse Seltsi, Eesti Kirjanike Liidu ja Edelaraudtee ühise koostööna sündinud rongiluule projekt sai alguse 2009. aastal lugemisaasta raames. Rongiluule valikus on esindatud kümmekond autorit. Seni on sarjas avaldatud Doris Kareva, Ellen Niidu, Kristiina Ehini, Paul-Eerik Rummo, Hando Runneli, Jürgen Rooste, Merca ja paljude teiste eesti autorite luuletusi.

Tänavu on esindatud Indrek Hirve, Contra, Ly Seppeli, Kätlin Kaldmaa, Asko Künnapi, Lauri Sommeri, Eeva Pargi, Kalju Kruusa, Andra Teede ja Jüri Talveti looming.

Rongiluule sarja on kujundanud Asko Künnap.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles