Järvi: ERMi ehitamine on raha raiskamine

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hüljatud linnahall.
Hüljatud linnahall. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Dirigent Neeme Järvi ehitaks Eesti Rahva Muuseumi asemel Tallinna korraliku ooperiteatri.

«Siiski, esimene asi, mille ma tõmbaks kohe maha, on Eesti Rahva Muuseumi ehitamine. See on üks raharaiskamine,» kinnitas dirigent Neeme Järvi ajalehele Pealinn.

Muusiku arvates tuleks linnahalli kohale ehitada korralik kontserdisaal ja ooperiteater. «Välismaalastele ei saa näidata, et meil on ooperiteater, sest seda meil ei ole ja pole ka kunagi olnud. Estonia teater on draamateater, muusikutel on piinlik sinna sisse minna. Ma arvan, et riigikogu pole seda veel märganud,» sõnas Järvi.

Dirigendi kinnitusel paistab Eesti maailmas eriti silma oma professionaalse muusikaga. «Me julgeme oma muusikaga alati välja minna ja võita. Meie sümfooniaorkestrid on maailma tasemel. Meie õpilased näitavad väga häid tulemusi nii kodus muusikaakadeemias kui ka välismaal õppides,» sõnas dirigent.

Ta lisas, et samas võiks professionalism olla veelgi kõrgemal tasemel kui praegu. «Meie, muusikainimesed, peame selleks armastama muusikat, mida me teeme, kuid suurem rahaline abi riigilt oleks kindlasti väga tähtis. Lisaks rahaabile võiks kultuuriministeerium ja riik üldiselt Eesti muusikale lihtsalt rohkem tähelepanu pöörata, sest muusika on see, millega näitame maailmale, kes me oleme,» leidis Järvi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles