Eestlane valiti New Yorgi kõrgkooli aasta õppejõuks

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mardi Valgemäe
Mardi Valgemäe Foto: Ain Protsin/Postimees

Selle aasta aprillis valisid City University of New York (CUNY) Lehman College’i üliõpilased salajasel hääletusel tuntud väliseesti teatriloolase Mardi Valgemäe  aasta õppejõuks.

31. mail saab professor Valgemäe kätte kord aastas väljaantava auhinna nimega «Teaching Award for 2012», kirjutab Vaba Eesti Sõna. Õppejõudude hulgas on selline tunnustus suure tähtsusega just sellepärast, et otsustajateks on üliõpilased. Inglise keele professor Mardi Valgemäe on teinud tööd, mis talle tõeliselt meeldib, rohkem kui viiskümmend aastat..

Professor Valgemäele meeldib oma kolledži juures, et klassid on väikesed, loengus ei ole rohkem kui 30 üliõpilast. Nii on võimalik õpilasi tundma õppida ja on parem diskuteerida teemadel, mis auditooriumi huvitavad. Õppejõu tööd alustades tuli Mardi Valgemäel pidada loenguid korraga kolmesajale üliõpilasele, aga siis jäi enamik õpilastest võõraks ja kui õppejõud loengute ajal vahetut tagasisidet ei saa, võivad olulised asjad rääkimata jääda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles