Endla etendab Tallinnas võidutööd

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Draamateater.
Draamateater. Foto: Peeter Langovits

23. veebruaril kell 19 saab Eesti Draamateatris vaadata Eesti Näitemänguagentuuri näidendivõistluse 2007. aasta võidutööd, Martin Alguse «Janu», mille on lavastanud Andres Noormets.

«Janu» peategelaseks on mees, kellel on kõik olemas - töö, kodu, naine, lapsed, raha, positsioon. Ühel hetkel laseb ta oma olevikust lahti ja läheb kuhugi mujale. See on teekond maakera sisemusse või nagu lavastaja seda ise täpsemini kirjeldab: «/Psühhedeeliline trip/ maakera sisemusse koos kaasnevate tagajärgedega», vahendas teatri pressiesindaja.

««Janu»  kirjeldab sellist varakapitalistlikku seisundit, kus inimene kujutab endale ette, et tal on võimalik kõik soovid täita ja need riiulisse panna,» lisab kommentaariks veel Noormets. «Kuid elu põhiväärtusi ei saa riiulisse panna.».

Lavastaja, kunstnik ja muusikaline kujundaja Andres Noormets, valguskunstnik Triin Suvi külalisena Viljandi Kultuuriakadeemiast. Mängivad Ago Anderson, Kaili Närep, Lii Tedre, Helle Kuningas, Liis Laigna, Lauri Kink, Ahti Puudersell, Sten Karpov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles