«Kalevipoega» saab ka internetis lugeda

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvuseepos «Kalevipoeg».
Rahvuseepos «Kalevipoeg». Foto: Toomas Huik

Interneti vahendusel saab juba lugeda nii «Kalevipoega» kui eesti kaasaegset kirjandust, nautida luulet või sirvida 20. sajandi alguses ilmunud Eesti vanemaid ajalehti.


Reedel rahvusraamatukogu suures konverentsisaalis toimuval kõnekoosolekul «E-raamat ja ehe raamat», et arutleda meid kõiki puudutaval teemal - kas trükitud raamatul on tulevikku ja milline on e-väljaannete osa trükise kõrval.

Tartu Ülikooli raamatukogu ning rahvusraamatukogu e-kogude spetsialistid annavad kõnekoosolekul ülevaate Eestis kättesaadavatest e-väljaannetest.

Tartu Linnaraamatukogu direktor Asko Tamme tõstatab trükitud raamatute hankimise ja laenutamisega seonduvaid probleeme. Kas trükitud ja e-väljannete puhul on tegemist konkurentide või partneritega, selgub arutelude käigus.

Diskussioonis on oodatud kasutajatepoolsed arvamused ja eelistused, keda esindavad Vanalinna Hariduskolleegiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Priit Kruus ning Sirbi toimetaja Valle-Sten Maiste.

Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu (ERÜ) korraldusel toimuv iga-aastane kõnekoosolek on saanud traditsiooniks, millele samal päeval järgneb kutseühingu aastakoosolek.

Tehakse kokkuvõte 2008. aasta tegevusest ning antakse üle teenete- ja aastapreemia. ERÜ teenetepreemia pälvib raamatukogunduse hoidja ja edasiviija, Rahvusraamatukogu koolitusspetsialist Krista Talvi.

ERÜ aastapreemia pälvib Pärnu keskraamatukogu direktor Saima-Õie Andla, kelle eestvedamisel jõudis 2008. aastal lõpule raamatukogu täismahus ehitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles