ERR: Tamperes tantsis ligi 5000 rahvatantsijat Eestist ja Soomest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üle 2500 rahvatantsija Eestist ja pea sama palju Soomest tantsisid täna Tamperes kerges vihmasajus «Vennassümfooniat».

Sugulasrahvaste ühine kolmas tantsupidu on ilmselt läbi aegade rahvarohkeim eesti kultuuri tutvustus välismaal, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tantsupeo meeleolu võib kokku võtta nii, et kui Soome Kalevi ja meie Kalev Läänemerel kohtuvad, sünnib sild naabermaade vahele ning peagi selgub, et peale hea sauna ja sarnase keele ühendab hõimuvellesid muudki - armastus mere, oma maa ja selle kaunite naiste vastu.

«Vennassümfoonia» lavastasid Petri Kauppinen ja Kalev Järvela ning eesti lavastaja jäi kolmanda ühistantsimisega igati rahule.

«Täiesti on märgata, et Soome täiskasvanute rühmad on kahest peost kogemuse saanud ja väljakul finaaliga töötades Soome ja Eesti täiskasvanute rühmade vahel vahet ei olnudki - kõik tuli väga ilusti välja,» rääkis Järvela ja lisas, et kui rääkida Soome laste rühmadest, siis nemad olid peol esimest korda ja seda on näha ka Eesti pidudel, et kui esimene klass tuleb esimest korda peole, tulebki neid teistmoodi juhendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles