Indrek Hargla ja Jüri Tuulik saavad Tuglase novelliauhinna

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivalil «Meretagune asi» mängiti 7 lavastust Tuulikute loomingust. Fotol Jüri Tuulik.
Festivalil «Meretagune asi» mängiti 7 lavastust Tuulikute loomingust. Fotol Jüri Tuulik. Foto: Peeter Langovits

Selleaastase Friedebert Tuglase novelliauhinna võitsid kirjanikud Indrek Hargla ja Jüri Tuulik.

Eelmise aasta parimad novellid on Tuglase auhinna žürii hinnangul Hargla jutt «Minu päevad Liinaga» ning Jüri Tuuliku «Tellikaatne», kirjutas Meie Maa.

«Preemia saavad kaks nominaalselt võrdset kirjanikku,» ütles 2008. aasta Tuglase novellipreemia žüriiliige Teet Kallas.

«Jüri Tuuliku puhul tegi žürii otsuse üksmeelselt. Teine premeeritu, Indrek Hargla, selgus pingelise hääletamise käigus,» rääkis ta.

Tuuliku loomingut on varasemalt pärjatud paarikümne erineva preemiaga, millede hulgas Smuuli, Vilde, Lutsu ja Mälgu preemia, üllatuslikult oli see 1960. aastatel debüteerinud kirjanikule esimene Tuglase-preemia võit.

1998. aastal kirjandusse tulnud Hargla on varem võitnud rohkem Eesti ulmekirjanduse Stalkeri-auhindu kui keegi teine, lisaks on tema romaaniloomingut hinnatud A. H. Tammsaare auhinnaga.

Tuuliku «Tellikaatne» ilmus tema autorikogus «Räim, pisike kena kala: valitud lugusid ja toiduretsepte», Hargla «Minu päevad Liinaga» avaldati möödunud aasta Loomingu augustinumbris.

Friedebert Tuglase novelliauhind on kirjandusauhind, mille asutas Friedebert Tuglas 1970. aastal. Esimesed laureaadid valis välja Tuglas ise ja neid autasustati 2. märtsil, kirjaniku sünnipäeval, 1971. aastal.

Auhind koosneb Tuglase soovi kohaselt laureaadile pühendatud trükisest ja rahalisest preemiast.

Preemia antakse kätte esmaspäeval, 2. märtsil Friedebert Tuglase 123. sünniaastapäeval Underi ja Tuglase kirjanduskeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles