Muretus on rohkem väärt kui rongipilet

Valner Valme
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Luuk, Rein Fuks, Matti Peura, jaa, nad teevad energiaga tantsupoppi.
Hendrik Luuk, Rein Fuks, Matti Peura, jaa, nad teevad energiaga tantsupoppi. Foto: Popidiot

Tantsupopipunt Popidiot koosseisus Hendrik Luuk, Matti Peura ja Rein Fuks sai hakkama oma teise albumiga «Antenna Of Love». Selles plaadis on sädet ja energiat ning autentset saundi lisaks mõjudele Roxette’ist (paraku küll) ja Depeche Mode’ist moodsate tippude Hot Chipi ja Cut Copyni. Bändi maispeiss-sõprade seas on aga lisaks selgete eeskujude hulka kuuluvatele DMile ja New Orderile ka Sonic Youth, Air ja Stereolab.




«Eesti laulult» sai bänd disklafi, kuna nende lugu oli juba Raadio 2 eetris kõlanud.
Popidioti eesliinimees Hendrik Luuk vastas mõnele kohustuslikule ja ka paarile popimale küsimusele.

Juba kahe aasta eest käis ringkondadest kahin läbi, et Pop­idioti plaat kohe tulemas. Kas tulemus on nüüd valmis?


Me oleme ise ka juba mõnda aega seda plaati teha soovinud, aga erinevatel põhjustel ei leidnud aega süvenemiseks. Alates eelmisest suvest, kui tulin Eestisse pikemaks ajaks tagasi, hakkasid asjad jälle liikuma. Mitme loo demod olid meil juba aastate eest olemas, aga alles sügise jooksul muutus nende olemus selgeks. Paljud uue plaadi lood on juba mitu aastat meie laivikavas olnud. Lugudel on vaja aega settimiseks, et mõista, mis on oluline ja mis mitte.

Praegusel kujul on plaat lõpetatud. Sinna ei ole midagi tarvis lisada.

Minu arust erinevalt esimese albumi eksperimentidest on nüüd tegu stiilipuhta elektropopiga, selles liinis polegi nii groovy’t asja enne Eestis tehtud, muidugi kui Köök välja arvata.

Täpselt nii. Meie taotlus teha energiaga tantsupoppi on üsna hästi õnnestunud.

Popidiotsi inspiratsiooniallikatena on ikka nimetatud New Orderit, Depeche Mode’i, Cut Copyt ja Hot Chipi. Nimeta mõni artist, kelle peale me, kriitikud, ei tuleks.


Roxette, Shamen, Bronsky Beat.

Popidiot oli juba «Eesti laulu» lõppkümne hulgas, kui keegi avastas, et teie konkursilugu oli Raadio 2 eetris mänginud ja saite disklafi. Kas oled sellest löögist üle saanud?


Oleme küll. «Eesti laul» oleks meie ajagraafiku väga kibedaks teinud – hea, et pääsesime vaid kerge ehmatusega. Muretum elu on igal juhul mitu korda rohkem väärt kui Moskva rongi pilet.

Kas on paika pandud Popidioti esinemine näiteks meie mõnel suuremal festivalil?


Praegu ei ole veel midagi paigas, välja arvatud esinemine märtsi lõpus festivalil Tallinn Music Week. Kui plaat piisavalt tähelepanu äratab, siis võiks midagi sellist nagu tihe festivaligraafik juhtuda küll.

Mis muidu rõõmu teeb sellisel raskel ajal?


Elu on magus nagu alati ja ei erine sugugi sellest, mis ta oli paar aastat tagasi. Keegi meist ei surfinud kinnisvaralaines ega põletanud pööraselt raha. Teeb rõõmu see, et kinnisvara läheb odavamaks – äkki tekib kunagi võimalus ka endale Eestisse elamine muretseda.

Uus plaat
Popidiot

«Antenna Of Love» (Seksound)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles