Indrek Hargla noppis taas ulmeauhinnad

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Hargla
Indrek Hargla Foto: Peeter Langovits

Ulme- ning kriminaalkirjanik ja telestsenarist Indrek Hargla võitis sel aastal välja antud Eesti ulmeauhinna Stalker kolmes kategoorias.

Parima antoloogia/kogumiku kategoorias võitis Hargla jutukogu «Suudlevad vampiirid» (kirjastus Fantaasia), parima algupärase romaani kategoorias pärjati võitjaks samas kogumikust pärit romaan «Suudlevad vampiirid» ning parima jutustuse/lühiromaani kategoorias võitis Hargla samast kogust pärit looga «Jõgeva elavad surnud».

Parima algupärase lühijutu Stalkeri võitis Maniakkide Tänav autorikogu «Euromant» nimijutuga (kirjastus Fantaasia).

Parima tõlkejutu kategoorias võitis auhinna juba varemgi sama preemia pälvinud ameerika ühe auhinnatuma ulmekirjaniku Paolo Bacigalupi «Liiva ja räbu rahvas» (The People of Sand and Slag; 2004), mille tõlkis Eva Luts ning mis ilmus Raul Sulbi koostatud ulmekogumikus «Täheaeg 8. Sõda kosmose rannavetes» (Fantaasia, 2011).

Parima tõlkeromaani Stalkeri võitis George R. R. Martini Jää ja Tule Laulu tsükli kolmas raamat «Mõõkade maru» (A Storm of Swords; 2000), mille tõlkis Mario Kivistik ja avaldas kahes köites kirjastus Varrak.

Hargla on nende auhindadega kokku võitnud Stalkeri preemiaid 17 korda, Maniakkide Tänava pseudonüümi kasutavale ulmekirjanikule oli see esimene kord auhinda võita. George R. R. Martini looming on Stalkereid võitnud varemgi.

Eesti Ulmeühing andis sel aastal Stalkeri preemiaid välja juba 15. korda, esimesed Stalkerid anti välja 1998. aastal. Traditsiooniliselt tehakse laureaadid teatavaks ning antakse auhinnad üle Eesti ulmehuviliste iga-aastasel kokkutulekul Estconil. Rikkaliku kirjandusprogrammiga Estcon 2012 toimus 13.–15. juulini Põlvamaal Saarjärvel. Stalkeri auhindade võitjad selgitatakse välja lugejahääletuse teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles