Tänavu Viljandi folgi melu piletita nautida ei saa

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Pärimusmuusika festival
Viljandi Pärimusmuusika festival Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kahekümnendat korda toimuva Viljandi Pärimusmuusika Festivali tänavune suurim muudatus on, et festivaliala on piiratud ning ilma piletita melu nautida ei saa.

Varasematel aastatel on pärimusmuusika festivali ajaks terve Viljandi linn folgimeeleoluga täitunud. Tänavu luuakse aga esimest korda folgi ajaloos aiaga piiratud ala, mille sisse jääb enamus kontsertlavadest ja toiduhoov.

Ühtset ala nimetatakse Pärimeetriks ja sinna sisenemiseks on vajalik pärimusmuusika festivali pass või pilet. Pärimeetri moodustab Vabaduse väljakust algav ja Kaevumäe juures lõppev maa-ala, mille sisse jääb ka Roheline lava.

Festivali passi omanikud saavad kõikidel folgi päevadel vabalt Pärimeetrist sisse-välja liikuda. Päevapileti omanikud saavad sellel päeval, mille jaoks neil on pilet, vabalt festivaliala piires liikuda.

Ühe kontserdi pilet tagab sissepääsu Pärimeetrisse kontserdi päeval. Sisenemisel pilet registreeritakse ja kui on soov mitu korda alalt sisse-välja liikuda, peab pileti iga kord väravates registreerima.

Kes ühelegi kontserdile minna ei plaani, kuid tahaks siiski festivali melu nautida või Toiduhoovi külastada, peab ostma kaks eurot maksva ühekordse sissepääsupileti, mis kaotab väljudes kehtivuse. Kella kaheksast hommikul kuni kaheni päeval on alale pääs tasuta.

«Kuna hommikul Pärimeetri alale tulnud inimesi keegi välja ei aja, on teoreetiliselt võimalik, et inimene veedab kõik neli päeva festivali alal piletit ostmata,» ütles folgi piletimüügijuht Anu Rannu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles