ERR: väljamüüdud saalid ei tähenda ürituste korraldajaile suurt tulu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Folk 2011
Viru Folk 2011 Foto: zoomfoto.ee

Kui Leigo Järvemuusika korraldaja ütleb, et majanduslikult on kultuuriüritusi raske korraldada, siis mitmed teised festivalikorraldajad on positiivsemalt meelestatud, samas ei kindlusta väljamüüdud saalitäied siiski veel kontserdikorraldajatele tulu.

Viru Folgi peakorraldaja Peep Veedla rääkis, et piletite odavmüüki pole inimeste saamiseks mõtet teha, sest üritusele tuleb inimesi niigi kohale taluvuspiiri lähedale, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Piletimüügiedust hoolimata ei saa kultuuriürituste korraldajad veel kaugeltki mitte tuludega hoobelda.

«Kulud on tohutult suuremad kui see, mis piletitulust tuleb ja tegelikult need piletihinnad on väga suur kingitus publikule,» ütles Birgitta Festivali pressiesindaja Heili Vaus-Tamm.

«Me liigume jõudsate sammudega, et need kulutused, mida me oleme teinud, tasuks ära,» selgitas Saaremaa Ooperipäevade korraldaja Eesti Kontserdi pressijuht Lauri Aav ning lisas, et tegu on kõrgkultuuriga ja ilma toetuste ja riigi panuseta pole kuskil maailmas võimalik korraldada,

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles