Vene Teatri uus kunstiline juht kohtub trupiga nädala pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marat Gatsalov
Marat Gatsalov Foto: Mats Õun

Vene Teatri uueks kunstiliseks juhiks saanud Venemaa teatrilavastaja Marat Gatsalov saab näitetrupiga kokku ja avaldab oma tegevusplaanid 14. augustil.

atsalov ütles agentuurile RIA Novosti, et sihtasutuse Vene Teater nõukogu tegi talle ettepaneku asuda teatri etteotsa ja tema andis nõusoleku. Teatri uue kunstilise juhiga on sõlmitud kolmeaastane leping.

Tänavu juunis lõppes senise teatri kunstilise juhi Natalja Lapina tööleping.

Gatsalovi sõnul on plaanidest veel vara rääkida, ta teeb need avalikuks näitetrupi kogunemisel 14. augustil. Senikaua viib Gatsalov end teatriasjadega kurssi. Lavastaja ütles, et ta tuli Tallinna elama koos perega ning kavatseb siinse teatri juhtimisele tõsiselt pühenduda.

Marat Gatsalov on 34-aastane näitleja ja lavastaja, lõpetanud Venemaa filmiinstituudi (VGIK) ja teatrikunstiinstituudi (GITIS), töötanud näitlejana teatris Škola Sovremennoi Pjessõ ja Majakovski-nimelises teatris. Lavastajana on ta töötanud dramaturgia- ja režissuurikeskuses, Teatr.Doc-is, Stanislavski-nimelises Moskva draamateatris ja Novosibirski teatris Globus. Aastatel 2010-2012 töötas Gatsalov Prokopjevskis Leninliku Komsomoli nimelises teatris peanäitejuhina.

Gatsalov ei ole Eesti publikule tundmatu - mullu augustis tõi ta ühenduse R.A.A.A.M. egiidi all lavale Anna Jablonskaja näidendi «Tühermaa».

Hiljuti vahetus teatril ka direktor - nõukogu nimetas juulis Svetlana Jantšenki asemel teatri direktoriks endise kultuuriministri nõuniku Tõnu Lensmendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles