Kultuuriministeerium sihtasutuste kahjumit üle ei tähtsusta

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Kultuuriministeerium ei pea riigi hallatavate sihtasutuste negatiivseid majandustulemusi tõsiseks probleemiks.

Suurimate negatiivsete finantstulemustega asutuste hulka kuulub ka mitu kultuuriministeeriumi hallatavat sihtasutust. Näiteks Eesti Draamateatri 2011. aasta kahjum oli üks suurematest – miinus 650 330 eurot. Ka Ugala Teatri kahjum oli 329 813 eurot.

Kultuuriministeeriumi avalike suhete juhi Ave Toots-Erelti sõnul on majandustulemus vaid üks number finantsaruandlusest. Kultuuriasutuste majandusliku olukorra tervikpildi saamiseks tuleb Toots-Erelti sõnul arvesse võtta ka asutuste tegevuse sesoonsust ning kulude struktuuri, mis majandusaruannet mõjutavad.

Toots-Erelt toob näiteks Laulu- ja tantsupeo sihtasutuse, mis eelneval 2011. aastal jäi 14 629 euroga miinusesse: «Laulu- ja tantsupeo sihtasutuse tegevus on tsüklilise iseloomuga ning peo ettevalmistamiseks tehtavad kulud ei lange alati kokku tulude laekumise ajaga.»

Teatrite sihtasutuste kahjumit mõjutavad Toots-Erelt sõnul suuresti amortatsioonikulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles