Rahanappus võib nurjata juuniküüditamise mälestuskontserdid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kullamaa kirikus peaks toimuma üks mälestuskontserditest.
Kullamaa kirikus peaks toimuma üks mälestuskontserditest. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi 14.-19. juunini seitsmes eri paigas toimuva juuniküüditamise mälestuskontserdi lepingud on juba ammu sõlmitud, ei ole nende toimumine või ärajäämine veel otsustatud.

Juuniküüditamise mälestuskontsert on plaanis pidada Kohila kirikus, Rapla kirikus, Pärnu-Jaagupi kirikus, Kullamaa kirikus, Anija valla kultuurikeskuses, Lääne-Nigula kirikus ja Tapa Jakobi kirikus, kirjutab Nädaline.

«Allkiri on lepingul olemas, aga kui raha ei ole, siis ei ole midagi teha,» ütles Rapla Maarja-Magdaleena kiriku koguduse õpetaja Mihkel Kukk.

Kirikumuusika festivali nõukogu esimehe, maavanem Tõnis Blangi teada mälestuskontsert ära ei jää, kuid ta tõdeb, et rahaliste raskuste tekkides peaks kirik selleks ka ise raha leidma.

Ka Rapla kiriku nõukogu esimehe Raivo Ermi sõnul on probleem raha leidmisega. «Tegemist on mälestuspäevaga, aga ka siin on reegel. Meie võime oma ruumid tasuta välja anda, kuigi ka siin on kulud. Aga muusikud tahaksid ikkagi palka saada,» tõdes Erm.

Esialgu on teada, et kontserdid peaksid kindlasti toimuma Kohilas, Lääne-Nigula kirikus ja Anijal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles