Elken: kunstiteoste tellimise seadus on suur töövõit

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Elken
Jaan Elken Foto: SCANPIX

Tänu eelmise aasta jaanuaris jõustunud kunstiteoste tellimise seadusele on esimesed meie autorite kunstiteosed jõudnud juba avalikku ruumi.

Eesti kunstnike liidu presidendi Jaan Elkeni hinnangul on kunstiteoste tellimise seadus suur töövõit, kuigi riigi- ja avalik-õiguslike asutuste kõrval tulnuks tema sõnul kunsti ostu kohustus panna ka kohalikele omavalitsustele, vahendab ERR Uudised.

Tema sõnul on avaliku ruumi kunstiteoseid loodud väga vähe, mistõttu tuleks tõhustada kontrolli seaduse täitmise üle – praegu puuduvad andmed, kui palju on kõrvalehiilimisi ja Elkenile pole ka teada, kas sanktsioone on rakendatud.

Kultuuriministeeriumi kunstinõunik Maria-Kristiina Soomre lausus, et kuna esimesed kunstiteosed on alles valmis saanud, saab ministeerium jõudumööda hakata tegelema ka järelvalve küsimustega.

«Selles mõttes, et seadus jõustus eelmise aasta jaanuaris ja kui me vaatame seaduse pügalat, järgides neid tähtaegu, siis see kõik ongi väga pikk protsess,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles