ERR: Mihhail Lotmani 60. sünnipäeval esitleti tema värsket raamatut

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Lotman presidendi vastuvõtul 20. augustil 2012.
Mihhail Lotman presidendi vastuvõtul 20. augustil 2012. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna ülikooli humanitaarinstituudis tähistati täna professor Mihhail Lotmani 60. sünnipäeva ja esitleti tema värskelt ilmunud raamatut.

Juubeli puhul kinkis ülikool ühele oma armastatuimale õppejõule sümpoosioni, kus kõnelesid paljud Lotmani kolleegid, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kõnelejate ettekanded otsisid ühenduspunkte nende endi ning Mihhail Lotmani loomingu vahel, samuti esitles Tallinna ülikooli kirjastus kahte täna trükist tulnud Mihhail Lotmani raamatut - üks eesti- ja teine venekeelne, eesti keeles on Lotmanilt varem ilmunud ainult üks raamat.

«Mida vanemaks ma saan, seda raskem on mul oma tekste trükki anda, kui ma need annan trükki, annan kirjastajale, siis ma nagu kaotan midagi. Ühelt poolt missioonitunne, et neid teadmisi tuleb jagada, aga teiselt poolt, kui ma need avaldan, siis need ei ole enam minu omad, mul on arvutis mitu raamatut, ma neid silun ja ükskord ma avaldan nad,» lubas Lotman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles