Koorimuusika mäetipp tuleb Inglismaalt

, muusikakriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kullaprooviga koor – Holst Singers.
Kullaprooviga koor – Holst Singers. Foto: Holst Singers

Sel nädalalõpul annab meil kontserte Londoni koor Holst Singers, mis pakub kullaprooviga esitusi inglise ja eesti koorimuusika tähtteostest.


Kollektiivi, mida peetakse üheks parimaks omataoliste seas, juhatab oma põlvkonna rahvusvaheliselt hinnatumaid kooridirigente Stephen Layton, kes on juba pikka aega tundnud siirast huvi eesti muusika vastu.

Seda kiindumust kinnitab tõik, et Laytoni umbes poole-sajast CDst lausa kahel on kavas Arvo Pärdi ning ühel Veljo Tormise muusika, mis salvestatud tihedas koostöös meie kahe elava klassikuga. Layton on juhatanud ka eesti koore, viimati kõigest kuu aja eest Eesti Filharmoonia Kammerkoori turneel Hongkongis ja Lõuna-Koreas. 

Kolmel kontserdil saab kuulda romantilist muusikat briti heliloojate Parry ja Stanfordi loomingust, samuti kaasaegsete meistrite Taveneri, Lauridseni ja Whitacre’i sulest. Kõlavad ka Arvo Pärdi ja Veljo Tormise teosed.

Tormise muusikat sisaldab ka Holst Singersi ja Stephen Laytoni viimane, mullu kevadel ilmunud album, mis pälvis maailma muusikapressis vaid ülivõrdes vastukajasid.

Turnee ja plaat


Holst Singers


Tormis


Hyperion 2008


Kontserdid reedel Tartus Jaani kirikus, laupäeval Pärnu kontserdimajas ja pühapäeval Tallinnas Niguliste kirikus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles