Kultuuriministeeriumi teatrinõunikuks saab Hillar Sein

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillar Sein
Hillar Sein Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Konkursikomisjoni valis kultuuriministeeriumi uueks teatrinõunikuks Hillar Seina, kes alustab sel ametikohal tööd 1. oktoobril.

Ministeeriumi kantsleri Siim Suklese sõnul annavad Hillar Seina juhtimisel toimunud paljud positiivsed arengud Ugala teatri käekäigus kindluse, et kogu teatrivaldkond saab teemat sisuliselt hästi tundva nõuniku.

«Hillar on koordineerinud edukalt ka teatrimaja renoveerimisprojekti, mille tarbeks taotleti vahendeid saastekvootide müügist ning teater on saamas ka tervikuna uhiuue energiasäästliku valgustussüsteemi,» märkis Sukles.

Hillar Sein on alates 2009. aastast juhtinud SA Ugala Teater. Varem on ta töötanud ka Tallinna Linnateatri haldusjuhina ja Eesti Pärimusmuusika Keskuse haldusjuhina.

Sein on lõpetanud Viljandi kultuurikolledži laste- ja noorte huvijuhi erialal.

Teatrinõuniku ülesanne on teatrivaldkonna analüüsimine, olulisemate probleemide väljaselgitamine ja ettepanekute väljatöötamine, osalemine teatrivaldkonna arengukavade ja tegevust reguleerivate õigusaktide eelnõude koostamises, samuti riikliku finantseerimise põhimõtete väljatöötamine, teatrite eelarvetaotluste analüüsimine ning valdkonna rahvusvahelise koostöö edendamine.

Tähtajaks esitati ministeeriumi teatrinõuniku ametikohale üheksa sooviavaldust.

Konkurss kuulutati välja seoses ministeeriumi senise teatrinõuniku Tõnu Lensmendi asumisega Vene Teatri juhi kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles