Eestlanna tunnistati dokumentalistikas Euroopa teerajajaks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärjatud dokumentaalfilmide tegijad.
Pärjatud dokumentaalfilmide tegijad. Foto: mipdoc.reedmidem.com

Eesti dokumentaalfilmide tegija Marianne Kaat pälvis Rahvusvahelise Teerajaja (International Trailblazer) auhinna, mille annab välja maailma suurim dokumentaalfilmide turg.

Maailma suurim dokumentaalfilmide turg MIPDOC kuulutas veebruari lõpus välja seitse dokumentaalfilmitegijat kogu maailmast, kes saavad oma innovaatilise suhtumise ja panuse eest dokumentaalfilmide arengusse auhinna, teatas Eesti Filmi sihtasutus.

Väljavalitute hulgas on ka Eesti dokumentaalfilmilooja Marianna Kaat, kelle esitas Euroopa esindajana auhinna saamiseks Europead Documentary Network (EDN).

Auhinnad antakse üle selle nädala lõpus Prantsusmaal Cannes'is toimuval MIPDOCil. Lisaks näidatakse MIPDOCi raames ka auhinnasaajate dokumentaalfilme.

Teerajaja auhinnad antakse välja neljandat korda ja auhindade väljaandmist toetavad Sundance Channel, National Film Board of Canada, Korean Broadcasting Institute, Al Jazeera Documentary Network ja Austraalia filmiinstituut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles