ERMi juht Krista Aru andis lahkumisavalduse

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERMi direktor Krista Aru lahkub ametist
ERMi direktor Krista Aru lahkub ametist Foto: Margus Ansu

Eesti Rahva Muuseumi direktor Krista Aru on esitanud kultuuriministeeriumile avalduse lahkuda 9. novembrist direktori ametikohalt, tema avaldus rahuldati.

Krista Aru märkis, et on juhtinud erinevaid muuseume ühtekokku 17 aastat ning soovib edaspidi pühenduda õppe- ja uurimistööle. «Uuel direktoril on hea hetk alustada, sest ta saab töötada suurepärase kollektiiviga ja jõuab anda endast parima kaasaegse ja avatud Eesti Rahva Muuseumi arengusse,» ütles Aru.

Kultuuriministeeriumi kantsler Siim Sukles rõhutas, et Krista Aru on olnud väga võimekas ja valdkonnale pühendunud juht, samas on mõistetav tema soov siirduda oma põhitegevuse juurde. «Ministeerium loodab avaliku konkursiga saada muuseumile samaväärse direktori,» rõhutas Sukles.

Muuseumijuhi kohuseid täidab kuni uue direktori ametisse asumiseni Eesti Rahva Muuseumi praegune peavarahoidja Riina Reinvelt.

Ministeerium kuulutab välja avaliku konkursi Eesti Rahva Muuseumi direktori ametikohale lähiajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles