Eesti Kunstiakadeemia rektoriks valiti Kalm

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Kunstiakadeemia valimiskogu valis uueks rektoriks Mart Kalmu.  Valimiskogu 61-liikmest oli kohal ja hääletas 57 isikut.  Prof Mart Kalm pälvis esimeses voorus 37 häält, professorid Ivar Sakk ja Andres Tali kumbki 10 häält.​

Rektori ametikohale kandideerisid kolm ülikooliga seotud isikut: teadusprorektor akadeemik professor Mart Kalm, vabade kunstide teaduskonna dekaan Andres Tali ja graafilise disaini osakonna juhataja, nõukogu liige professorite esindajana professor Ivar Sakk.

Uue rektori valis akadeemia 61-liikmeline valimiskogu, kuhu kuuluvad akadeemia nõukogu liikmed, akadeemia korralised professorid, osakondade, õppetoolide ja instituutide juhid, üliõpilasesinduse liikmed, õppejõudude esindajad ning kuus kunstiavalikkuse esindajat.

Rektori valimine toimus kinnisel koosolekul salajasel hääletamisel ning iga valimiskogu liige hääletab isiklikult. Valituks osutub kandidaat, kelle poolt hääletab üle poole valimiskoosolekust osavõtjatest. 

Uue rektori ametiaeg algab 4. aprillil ja kestab viis aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles