Vana Baskini teater ei mahu Ugalasse

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala teater
Ugala teater Foto: Elmo Riig / Sakala

Vana Baskini teater käib küll mitu korda kuus Viljandimaal etendusi andmas, kuid Ugalasse pole ta sel hooajal pääsenud, sest saal on hõivatud.


«Meile öeldakse, et pole ruumi,» nentis Vana Baskini teatri majandusdirektor Aarne Valmis. «Oleme aastas helistanud enam kui paarkümmend korda, kuid ikka on meie soovitud ajad Ugalas hõivatud.»



Ugala juht Peeter Tammearu kinnitas, et Baskini teatri küsitud ajad on neil tõesti kinni olnud. «Teiste tekstiteatritega me vahetame aegu,» lausus Tammearu ning selgitas, et samal päeval, kui Ugalas on mõne teise Eesti teatri külalisetendus, mängib Ugala trupp naaberteatris.



Nii Valmis kui Tammearu nentisid, et ilma oma majata läbi ajava Vana Baskini teatriga sellist vahetust teha ei saa.



Aarne Valmist paneb Ugala pidev hõivatus siiski imestama, sest teiste Eesti riiklike teatritega on ta kokkuleppele saanud. «Tartu Vanemuises mängime kaks korda kuus, Rakveres ja Pärnus korra,» loetles ta. «Vene Draamateatris anname sageli etendusi ja ka Eesti Draamateatri saali on meil kergem saada.»



Eelmisel hooajal õnnestus Vana Baskini teatril Ugala maja kasutada kaks korda. «Ühe korra saime hooajal ja teise korra suvel, kui Ugala oli juba etenduste andmise lõpetanud,» täpsustas Aarne Valmis. «Viimased kolm kuud pole ma enam Ugalasse helistanudki, sest kaua sa ikka küsid, kui vastus on ei.»



Vana Baskini teater on Viljandimaal mänginud Karksi-Nuias, Vastemõisas ja Kolga-Jaanis. Viljandis on teater leidnud esinemiskoha pärimusmuusika aidas. Valmise hinnangul pole sealne saal teatrile eriti hea, kuid näitlejad hätta siiski ei jää.



Eelmise aasta lõpul ütles Eino Baskin «Õhtulehele», et Ugala üritab tema teatrit vältida. «Viljandi Ugala ei taha meile oma saali rentida. Kardetakse, et saal tuleb rahvast täis ja pärast seda enda lavastuste jaoks enam publikut ei jagu,» sõnas Baskin.



«Ha-ha-haa,» tegi eile selle väite peale Peeter Tammearu ning kinnitas, et sihilikust vältimisest ei ole juttugi. «Meil ei ole ju kasulik oma etendust ära jätta.»



Aarne Valmisel soovitas Peeter Tammearu ka tulevikus ikkagi Ugalasse helistada, sest kui saal juhtub vaba olema, renditakse see ka välja. Rendi hinna pärast pole Valmis oma sõnul vaidlema pidanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles