Reporter.ee: Tarand peab Tallinnas toimuvat murettekitavaks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand.
Indrek Tarand. Foto: Peeter Langovits.

Laidoneri muuseumi direktor Indrek Tarand peab Tallinna linnajuhtimises toimuvat murettekitavaks.

«See, mis Tallinna linnavalitsemises toimub, on murettekitav ja sellega me Tallinna inimestena peame väga tõsiselt tegelema,» rääkis Tarand Reporter.ee'le.

Tarandi sõnul toob Eesti turumajanduse tingimustes igasugune riigi- või omavalitsuse poolne raha pumpamine raamatuturule kaasa turu moonutuse.

«Igaüks, kes tahab kirjutada millestki või kellestki raamatu, võtab ühendust kirjastajaga, kes võtab äririski ja tulemusi siis saame näha, kui ostjad hääletavad jalgade või kätega - kas ostetakse seda raamatut või mitte,» ütles Tarand. «Selles mõttes on kahetsusväärne, et munitsipaalvõim on roninud turule sedapidi solkima.»

Indrek Tarand saatis Tallinna linnavalitsuse üldmeilile kirja sooviga kirjutada raamat Ivo Parbusest.

Ta selgitas kirjas, et kuna blogijad Inno ja Irja Tähismaa said linnavalitsuselt 200 000 krooni raamatu kirjutamiseks Vladimir Panovist, palub ta raamatu kirjutamiseks üle kanda 200 000 krooni.

Linnavalitsusest vastati Tarandile, et linnapea võttis huviga teadmiseks tema soovi kirjutada raamat Ivo Parbusest, kuid raha eraldamisest seoses tema kirjatööga on võimalik rääkida alles pärast käsikirja valmimist ja linnavalitsusele üle andmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles