Reporter.ee: ESTO päevad toimuvad ka sel suvel

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2009. aastal Saksamaal Münsteris toimuvate ESTO päevade logo..
2009. aastal Saksamaal Münsteris toimuvate ESTO päevade logo.. Foto: .

Ülemaailmne väliseestlaste kokkutulek ESTO on kaotanud palju oma särast ja suurusest, kuid toimub majanduskriisi kiuste ka eeloleval suvel.


Juubeli-ESTO toimub enne suvist laulupidu Saksamaal Münsteris, mille lähistel asus pärast Teist maailmasõda eestlaste põgenikelaager, vahendas Reporter.ee videolõik.

Ülemaailmne Eesti Kesknõukogu, mis ühendab välismaal elavaid eestlasi, rõhutas kokkusaamisel Tallinnas soovi olla kuuldavad ka kodumaal.

Suhe kodu- ja väliseestlaste vahel tuleb elus hoida, ütles organisatsiooni juht, Bostoni lähistel elav Jaak Juhansoo. Suurema osa elust Rootsis elanud Aho Rebas kinnitab, et kontaktid kodu- ja väliseestlaste vahel on paranemas.

«Me oleme tähele pannud, et siin (Eestis) ka otsustatakse nii ühte kui teist, mis puudutab väliseestlasi,» märkis Rebas, kes on väliseestlaste alaline esindaja valitsuse juures. «Tahame head infot saada ja tahame ka sõna sekka ütelda vahetevahel.»

Kui esimene ESTO 1970. aastate alguses tõi Torontosse kokku umbes 20 000 inimest, siis tänaseks on väliseestlaste kokkusaamised oma mastaapidelt märgatavalt tagasi andnud, teatas uudistesaade. Kindlasti jätab tänavusele ESTO-le oma jälje ka ülemaailmne majanduskriis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles