Aasta kodanikuks sai Krista Aru

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta kodanik Krstia Aru.
Aasta kodanik Krstia Aru. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kultuuriminister Rein Lang nimetas komisjoni ettepanekul tänavuseks aasta kodanikuks pikaaegse muuseumijuhi ja kirjandusteadlase Krista Aru.

Minister Lang märkis, et Krista Aru on panustanud paljude kultuuri- ja teadusasutuste  töösse ja mitmete teiste ametite kõrval juhtinud pikka aega Eesti Kirjandusmuuseumi ja seejärel Eesti Rahva Muuseumi.

«Ta on teinud kõike seda erakordse pühendumusega, olles kõigis oma ettevõtmistes ühtaegu nõudlik nii iseenda kui teiste vastu,» lausus kultuuriminister.

Krista Aru on töötanud Tartu Ülikoolis ajakirjandusajaloo õpetaja ja lektorina, aastatel 1995 kuni 2005 oli ta Eesti Kirjandusmuuseumi direktor ning aastatel 2006 kuni 2012 juhtis Krista Aru Eesti Rahva Muuseumi. Lisaks on ta Muinsuskaitse Nõukogu, Kultuuriväärtuste digitaalse säilitamise nõukogu, Eesti Rahvusarhiivi teadusnõukogu, Kultuuriministeeriumi juures tegutseva Muuseuminõukogu ja teiste nõukogude liige.

Krista Aru on pälvinud ka Valgetähe III klassi ordeni aastal 2000 ning Eesti Kirjanduse Sihtkapitali aastapreemia 2005. aastal.

Kultuuriminister andis täna Adamson-Ericu Muuseumis Krista Arule üle Tiiu Kirsipuu skulptuuri ja rahalise preemia.

Aasta kodaniku tiitlile esitati sel aastal 20 kandidaati. Selle aasta kodanikupäeva moto on «Väärikalt läbi elu».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles