Viru bussiterminalis peksti jõhkralt bussijuhti

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sissepääs Viru keskuse bussiterminali.
Sissepääs Viru keskuse bussiterminali. Foto: Toomas Huik

Eile õhtul kell 18.33 tungis bussisõitja kallale Viru bussiterminalist väljuva bussi juhile, peksis teda rusikatega pähe ja tekitas näovigastuse.


Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on võetud seletus bussijuhilt, ära kuulatud pealtnägijate tunnistused ja läbi vaadatud bussiterminali turvakaamera lindid, teatas Tallinna Autobussikoondis (TAK).

TAKiga ühendust võtnud pealtnägijate sõnul nägid nad meest ja naist perroonil juttu ajamas ja kui kõik olid juba bussi sisenenud, tormasid nad enne väljasõitu viimasel sekundil bussi peale. Pealtnägija ütluste kohaselt sulgus uks naise selja taga vahetult peale seda, kui ta oli jõudnud bussi peale hüpata.

Bussijuhi seletuse järgi oli terminali 1A liini peatuses palju rahvast, sõitjate pealeminek võttis ettenähtust kauem aega ja buss sai terminalist välja sõita alles järgmise fooritsükli ajal. Uste sulgumise hetkel ta nägi, et keegi üritas bussi hüpata ning avas uuesti uksed.

Veendunud, et kõik sõitjad on sisenenud, sulges ta uuesti uksed ja alustas liikumist. Kümmekond meetrit peale peatusest väljumist tuli salongist 25-30 aastane meeskodanik bussijuhile kallale, peksis juhti rusikatega pähe ja näkku, murdis seejärel lahti sõitva bussi ukse ja põgenes.

Bussijuht kutsus välja politsei, kuid patrulli saabudes polnud terminalis enam ei meest ega tema väidetavat kaaslast. Keegi ei informeerinud bussijuhti ega pöördunud ka TAKi poole pretensiooniga, et naisterahvas oleks ukse vahele jäänud. Bussijuht pöördus vigastuste kindlaks tegemiseks traumapunkti.

Bussijuhi ja tunnistajate jutt langeb kokku sellega, mille on fikseerinud turvakaamerad. Lintidelt ei ole näha, et keegi oleks uste vahele jäänud.

TAK tänab pealtnägijaid, kes nendega ühendust võtsid ja olukorda selgitada aitasid. Ühtlasi soovivad nad juhtida kõigi kaaskodanike tähelepanu sellele, et liikuvas bussis viibib tipptunnil ligi 150 inimest, kelle turvalise eest bussijuht vastutab.

Kallaletungimine sõitva ühistranspordivahendi juhile seab suurde ohtu kõigi bussis viibijate elu ja võib lõppeda teelt välja sõitmise ning ülitraagiliste tagajärgedega. TAK on pöördunud politsei poole avaldusega uurimismenetluse alustamiseks ja süüdlase välja selgitamiseks. Politseile on avalduse esitanud ka kannatanu.

Probleemi ilmnemisel ei saa tsiviliseeritud ühiskonnas asuda asja lahendama füüsilise vägivalla teel. Igasugune selgeksrääkimine peab jääma inimlikkuse piiridesse ja toimuma seadusega sätestatud raamides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles