Lukas: lahkun erakonnapoliitikast

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Lukas
Tõnis Lukas Foto: Peeter Langovits

Täna Eesti Rahva Muuseumi uueks direktoriks valitud erakonna Isamaa- ja Res Publica liige Tõnis Lukas kinnitas Postimehele, et lõpetab osalemise erakonnapoliitikas. Küll ei tähenda see seda, et loobuks tulevikus ühiskonnaelus kaasa rääkimast.

«Muuseum peab jätkama oma igapäevase tööga. Muutuse toob kindlasti uus maja, mis valmib loodetavasti 2016. aastaks,» kõneles Lukas. Seni peab muuseum tema hinnangul tegema tublilt oma igapäevast tööd. Eesmärk peaks olema, et iga Eesti inimene käiks kordki viie aasta jooksul selles muuseumis.

Uus muuseumimaja tuleb täita sisuga ja see saab Lukase arvates olema kindlasti väga huvitav ja rõõmus aeg.

Mis kallutas komisjoni direktorivalimisel just sellise otsuseni, seda ei osanud Lukas öelda. «Kõik kandidaadid käisid komisjoni ees ühekaupa.»

Millal uus direktor täpsemalt ametisse peaks astuma, seda ei ole Lukasele teadaolevalt veel otsustatud. Seni plaanib ta teha tööd riigikogus, kus ta on lisaks liikmestaatusele ka keskkonnakomisjoni esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles