Uuest aastast alustab Eesti Filmi Instituut

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmilint.
Filmilint. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Senised Eesti Filmi Sihtasutuse tegevused lähevad jaanuarist üle Eesti Filmi Instituudile, mis hakkab valdkonnaga tegelema terviklikult.

Instituudi ülesandeks saab Eesti rahvusliku filmikultuuri säilitamine ja arendamine. Eesmärgi saavutamiseks viib sihtasutus ellu riigi filmipoliitikat ja teeb ettepanekuid selle kujundamiseks, teatas kultuuriministeerium.

Kultuuriminister Rein Langi sõnul on instituudi peamine eesmärk kujuneda pelgalt  finantsiliste vahendite vahendaja rollist valdkondlikuks keskuseks ja juhinduda pikaajalisest  tegevusplaanist, nii tegeletakse lisaks tootmisele filmide turundamise, arendamise ja säilitamisega ning veel pärandi restaureerimise ja digitaliseerimisega.

Lisaks kogub instituut vahendeid filmipoliitika rakendamiseks, kaasates selleks ka erakapitali, luuakse ja rakendatakse läbipaistev ja efektiivne filmiloomingu toetamise mehhanism, tehakse koostööd kultuuriministeeriumi ja kultuurkapitaliga, määratakse kehtestatud korras toetusi filmide, sealhulgas rahvusvaheliste koostööprojektide arendamiseks, tootmiseks ja turustamiseks.

Eesti Filmi Instituut loob vajadusel filmipoliitika elluviimiseks sihtfonde, arendab valdkondlikku filmialast uurimistegevust ning abistab filmiteadlasi ja –uurijaid eesti filmikunsti puudutavates teadus- ja uurimistöödes, algatab ja toetab filmielu rikastavaid sündmusi, mis aitavad kaasa filmipubliku harimisele.

Eesti Filmi Instituuti hakkab juhtima üheliikmeline juhatus ning seitsmeliikmelise nõukogu ülesandeks jääb sihtasutuse juhtimise korraldamine, tegevuste kavandamine ning järelevalve teostamine sihtasutuse tegevuse üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles