Mark Soosaar: lootus puhastumisele

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Soosaar
Mark Soosaar Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Endine riigikogu liige, filmimees Mark Soosaar märkis, et tänavune aasta oli täis lootust, et Eesti poliitikud on valmis puhastumiseks, ent esialgu sellest selgeid märke veel pole.

«Oli tore aasta. Täis lootust,  et Eesti poliitikud on valmis puhastumiseks,» arvas Soosaar. «Kahju, kui lapsemeelsest ülestunnistusest alanud pihtimuste rida peaks piirduma vaid erakondade poolse endale tuha-pähe-raputamisega. Suur vaikimine Toompea mäel aga just seda kipub ennustama. Siiani pole ühegi erakonna suust kuulnud kardinaalseid plaane muuta meie tardunud ning rahva õiglustundest eemaldunud seadusruumi.»
 
«Väga loodan, et uuel aastal lõpeb kabinetivaikuses otsustamine, kuidas inimesed Eestis, eriti kaugemates maanurkades, peavad elama. Aeg on inimeste käest küsida, kuidas nad tahavad oma metsa- ja meretagustes kodukülades edasi püsida. Elada nii, et oleks hoitud loodus ja esivanemate kultuuripärand. Seda enam, et algav aasta on üleriigiline kultuuripärandi aasta...» mõtiskles Soosaar.
 
«Isiklikus plaanis oli lahkuv aasta hästi loominguline. Kogusin uut jõudu Kihnu lastega filmi ja raadiosaateid tehes,» sõnas filmimees.

«Jõuluõhtul saime oma Manija-kodus ootamatult ilusa kingituse: üks noortest pehmevillalistest kihnu uttedest otsustas ilmale tuua erakordselt suure ning tragi, täiesti süsimusta talle...» rõõmustas Soosaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles