Nõgene: Vanemuise edu taga on hea repertuaar

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kosmonaut Lotte» proovid Vanemuises.
«Kosmonaut Lotte» proovid Vanemuises. Foto: Sille Annuk

Tartu Vanemuise teater püstitas lõppeval aastal vaatajarekordi, mille põhjuseks peab eelviimast päeva teatrijuhi ametis olev ja seejärel kultuuriministeeriumi kantslerina tööd alustav Paavo Nõgene hästi kokku pandud repertuaari.

«Me küll kartsime aasta alguses, et kui nii suures kui väikeses majas on remont, ei suuda me nii palju etendusi anda, et 180 või 170 000 külastajat täis saada, kuid meie repertuaar on ostunud oluliselt poplaarsemaks sellel aastal ja meil on selle üle väga hea meel, sest 200 000 külastajat oli viimati Eesti ühes teatris 1980ndatel,» ütles Nõgene, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Vanemuise populaarseim lavastus oli «Kosmonaut Lotte», mida käidi vaatamas enam kui 25 000 korral. Suure panuse Vanemuise tükkide vaadatavusse andsid ka Tartust väljaspool, näiteks Tallinnas Nokia saalis tehtud etendused.

«Hinnanguliselt kolmandik Vanemuise külastusi tuleb väljastpoolt Tartut, kaks kolmandikku tuleb Tartust, nii et see ringreisietenduste andmine on Vanemuisel väga hästi läinud käima, sealhulgas Tallinnas,» märkis teatri juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles