Kunst ravib stressi

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Y-galerii alustas laupäeval Tartu Ülikooli maalikunsti õppetooli korraldatud näituse «Tiiu Lind» avamisega oma kümnendat hooaega.
Y-galerii alustas laupäeval Tartu Ülikooli maalikunsti õppetooli korraldatud näituse «Tiiu Lind» avamisega oma kümnendat hooaega. Foto: Kristjan Teedema

Y-galerii alustas laupäeval Tartu Ülikooli maalikunsti õppetooli korraldatud näituse «Tiiu Lind» avamisega oma kümnendat hooaega. Galeriiruumid aadressil Küütri 2 on professor Jaan Elkeni juhendamisel muudetud ennetus- ja ravikeskuseks, mis on avatud tasuta kõigile.

Näituse selgituses on kirjas, et eksponeeritud maalid, hiigelskulptuur, puust ja lõuendist raamat «Sinu võitlus» ning videod (sh üks lätikeelne) aitavad inimestel paraneda ja stressist vabaneda.

Et näitust «Tiiu Lind» läbiv teema on teraapia arstidele, siis on töörühma kaasatud Tartu Ülikooli maalikunsti magistrantide Tanel Tolstingu ja Edgar Tedresaare ning Eesti Kunstiakadeemia skulptuuri eriala magistrandi Matthias Sildniku kõrvale Tartu Ülikooli arstiteaduskonna üliõpilane Tiiu Lind.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles