Metsatöll: patrullbaasi Pimon ei saa võrrelda ühegi teise kontserdipaigaga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatöll andis Rock Cafes perekontserdi
Metsatöll andis Rock Cafes perekontserdi Foto: Jelena Rudi

Eile hommikul jõudis ansambel Metsatöll patrullbaasi Pimon, et esineda Afganistanis Helmandi provintsis teenivatele kaitseväelastele ning tutvuda nende teenistusega ja eluoluga.

«Kõik on superluks. Meie jaoks on see väga eriline kogemus,»“ ütles Metsatöllu laulja-kitarrist Markkus Teeäär, kelle sõnul ei saa Pimonit võrrelda ühegi teise kontserdipaigaga. „Kõik bändiliikmed on elevil ja ootavad, mis järgmiseks. Kui nüüd kontsert ka õnnestuks, oleks kõik väga hästi.“

Jalaväekompanii Estcoy-15 ülem major Tõnis Metjer ja kompaniiveebel Kaido Õim tutvustasid bändiliikmetele patrullbaasi ja kohapealset elukorraldust. Lisaks esitleti neile ka Estcoy-15 poolt kasutatavat relvastust. Päev lõppes bändile eestlaste ehitatud saunas leili võtmisega.

„Metsatöll on meeste lemmik. «Tegime enne missioonile siirdumist kompaniis küsitluse, keda siia esinema kutsuda ja Metsatöll tuli võitjaks,“» ütles major Metjer.

Ansambel Metsatöll jõudis Afganistani Camp Bastionisse 8. jaanuari hilisõhtul ja järgmise päeva hommikul lennati Briti õhuväe helikopteriga Chinook patrullbaasi Pimon. Lisaks esinemisele Pimonis ootab Metsatöllu ees ülesastumine ka Camp Bastionis.

Patrullbaas Pimon on Eesti kaitseväe kontingendi Estcon-14 kooseisu kuuluva jalaväekompanii Estcoy-15 teenistuskoht, kus paikneb valdav enamus Afganistanis sõjalisel operatsioonil osalevatest kaitseväelastest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles