Jänes toetab lipulangetamise meloodia muutmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigilipp Pika Hermanni tornis
Riigilipp Pika Hermanni tornis Foto: Peeter Langovits

Kultuuriminister Laine Jänes avaldas täna toetust kultuuritegelaste pöördumisele, kus tehti riigikogule ettepanek muuta Eesti lipu seadust ja asendada praegu Pika Hermanni tornis lipu langetamisel tunnusmeloodiana kasutatav «Mu isamaa armas» lauluga «Mu isamaa on minu arm».

Jänes ütles ministeeriumi pressiesindaja vahendusel BNSile, et toetab jätkuvalt juba eelmisel aastal Eesti Meestelaulu Seltsi poolt tehtud ettepanekut muuta Pika Hermanni tornis lipu langetamise ajal kõlavat tunnusmeloodiat ning ühineb täna riigikogule saadetud samateemalise pöördumisega.

«Gustav Ernesaksa «Mu isamaa on minu arm» motiividel on Veljo Tormis loonud signatuuri, mida võis esmaettekandes kuulda juba 14. juunil 2008. aastal Kuressaares korraldatud meestelaulu päeval. Minu meelest kõlaks see väärikalt Eesti riigi lipu langetamise tseremoonia ajal,» lausus Jänes.

Mitme koori ja loomingulise liidu esindajad, kõrgkooli rektorid tegid riigikogule ettepaneku vahetada välja Pika Hermanni tornis lipu langetamisel kasutatav signatuur «Mu isamaa armas» laulu vastu «Mu isamaa on minu arm».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles