Rakvere teater tahab lavale tuua lavastuse Uno Loobist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armastatud laulja Uno Loop.
Armastatud laulja Uno Loop. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Rakvere teater plaanib aasta lõpus tuua lavale lavastuse legendaarse laulja Uno Loobi elust. Teatri peanäitejuhi Üllar Saaremäe sõnul sajaprotsendilist kindlust veel ei ole, aga läbirääkimised käivad.

Uno Loobi elust pajatava näidendi idee auto­r on Hardi Volmer, teksti kirjutab kokku Villu Kangur.

Saaremäe rõhutas, et midagi kindlat veel rääkida ei saa, sest tükist on esialgu olemas ainul­t sünopsis ja üleüldse on kõik veel idee teostamise järgus. “Ka ei ole päris selge, millises vormis see asi tuleb, juttu on olnud nii värssnäidendist kui sotsrealismist,” tõi ta näiteks äärmuslikke variante.

Kui lavastus lavale jõuab, on selles kindlasti palju muusikat, nii Uno Loobi enda kui ka Eesti Raadio meeskvarteti poolt igihaljaks lauldud laule.

Näidendit kirjutav Villu Kangur ütles, et tegelikult oli kavas saada asi valmis Uno Loobi 80. sünnipäevaks, mis oli 2010. aasta 31. mail. “Aga nagu ikka, kipuvad sellised asjad venima,” lisas kirjamees.

Näidendi jaoks materjali kogudes vestlesid Volmer ja Kangur Loopi hästi tundvate inimestega, näiteks Heidy Tamme ja Eri Klasiga. “Sealt sai ikka väga palju põnevat materjali,” ütles Kangur ja lisas, et tahab mitme inimesega veel kohtuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles