Lepingu muutmine läks Haapsalule maksma 100 000 eurot

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu kesklinn
Haapsalu kesklinn Foto: Ardi Truija / Pärnu Postimees

Haapsalu jääb ilma ettevõtluse arendamise sihtasutuse 106 851 euro suurusest toetusest, sest rikkus kultuurikeskuse ehitamisel riigihanke nõudeid.

Kolmapäeval maksti linnakassast ettevõtluse arendamise sihtasutusele (EAS) tagasi 47 578 eurot juba saadud toetust,  peale selle jääb linnal saamata 59 273 eurot, mida polnud EAS veel Haapsalule üle kandnud, kirjutab Lääne Elu.

Üks suuremaid etteheiteid, mida EAS linnale tegi, puudutab peatöövõtja Skanskaga sõlmitud lepingu muutmist, mis tehti pärast riigihanke lõppemist. Nimelt on lepingul enne allkirjastamist vähendatud viimase tagasimakse protsenti 20–lt kümnele ja lõpptähtaja puhul kirjutatud sõna «hiljemalt» asemele käsitsi «orienteeruvalt».

Toonane linnapea Ingrid Danilov tunnistas, et ei mäleta viie aasta taguse sündmuse detaile, kuid tema sõnul oli lugu tookord keeruline — masu tõttu vähenesid linna eelarvetulud, mistõttu tuli hanget osadeks jagada, et remonti üldse lõpuni viia. Danilovi sõnul on aga mõistetamatu, kuidas EAS varem rikkumisele tähelepanu ei pööranud, sest riigihanke elluviimine ja hankelepingu sõlmimine oli toetuse taotlemise eeltingimus ning enne kui EAS toetuse andmise otsustas, kontrolliti seal põhjalikult kõiki dokumente.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles