Neeme Järvi loobub kolme ERSO kontserdi juhatamisest

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Järvi
Neeme Järvi Foto: Simon van Boxtel

Dirigent Neeme Järvi teatas, et peab mõjuvatel põhjustel mõneks ajaks tempo maha võtma ning loobub kolme ERSOga välja kuulutatud kontserdi juhatamisest.

«Tervitan teid kõiki ja annan teada, et kahjuks pean mõjuvatel põhjustel mõneks ajaks tempo maha võtma ning kolme ERSOga väljakuulutatud kontserdi juhatamisest loobuma,» teatas Järvi oma pöördumises kontserdipubliku poole.

6. ja 8. märtsil toimuvatel kontsertidel «Kuninganna» ja «8. märts» usaldab ta orkestri juhatamise Saksa dirigendile Jonas Alberile, kes teeb koostööd paljude maailma  tipporkestrite ja -ooperiteatritega.

5. aprilli kontserdil «Hea Eesti asi» on Järvi asemel orkestri ees ERSO ja rahvusooper Estonia kauaaegne peadirigent, praegune Adelaide’i sümfooniaorkestri peadirigent Arvo Volmer.

«Mina olen taas teiega 11. ja 12. aprillil, kontsertidel «Suur sümfoonia». Seni elan aga kontsertidele kaasa Klassikaraadio vahendusel,» lubas Neeme Järvi ja soovis publikule tervist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles