Teatri- ja muusikamuuseum meenutab tuntud koorijuhti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatri- ja muusikamuuseum.
Teatri- ja muusikamuuseum. Foto: Albert Truuväärt / Linnaleht

Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum (Müürivahe 12) kutsub muusikahuvilisi täna kl 16 muuseumi sinise laega saali tähistama muuseumiõhtuga tuntud koorijuhi, muusikateadlase ja muusikapedagoogi Artur Vahteri 100. sünniaastapäeva.

 

Gustav Ernesaksa õpilane Artur Vahter oli Tallinna Riikliku Konservatooriumi muusikapedagoogika osakonna juhataja, kelle käe all on haridusteed lihvinud mitmed tuntud koorijuhid ning suur hulk Eesti muusikaõpetajaid, meenutab muuseumi muusikaosakonna teadur Ene Kuljus.

«Tema õpilased koorijuhtimise erialal on näiteks Lennart Jõela, Pille Lill, Kaari Sillamaa, Raimund Lätte jt,» rääkis Kuljus. «Ta oli äärmiselt sõbralik inimene ja pidas üliõpilastest väga lugu.»

Vahteri sulest on ilmunud ka 21 raamatut ja brošüüri ning üle 250 artikli, nende hulgas monograafiad Gustav Ernesaksast, Aleksander Lätest, Miina Härmast, Karl August Hermannist, Konstantin Türnpust. Samuti kaks mälestusteraamatut - «Kui mina alles noor veel olin» ja «Kapellmeistri päevik».

Muuseumiõhtul meenutavad Artur Vahterit Venno Laul, Pille Lill, Kaari Sillamaa, Katrin Raamat ja Kuulo Vahter. Artur Vahteri arhiivmaterjale tutvustab muuseumi muusikaosakonna teadur Ene Kuljus. Sisssepääs muuseumipiletiga 3/1.50 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles