27. märtsiks kujundati priiusepäeva rinnamärk

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priiuse päeva märk. Autor on Lembit Lõhmus, toodetud Miniplastis.
Priiuse päeva märk. Autor on Lembit Lõhmus, toodetud Miniplastis. Foto: Meelis Pääbo

27. märtsil saab Eesti praegune iseseisvusaeg 7890 päeva vanuseks ehk pikemaks esimesest iseseisvusajast, antud päevaks on kujundanud Lembit Lõhmus rinnamärgi, mida saab järgmisest nädalast soetada Eesti Posti postkontoritest.

Märgi tootja Miniplast OÜ tegevjuht Meelis Pääbo ütles Postimehele, et Eesti Lipu Seltsi esimees Trivimi Velliste tutvustas talle märgi ideed ning ta otsustas oma kulu ja kirjadega idee teoks viia.

Ta märkis, et esialgne kokkulepe märgi levitamiseks on sõlmitud Eesti Postiga. «Tahaks juba järgmise nädala jooksul märgid postkontoritesse müüki saada. Kas märgid kõikidesse postkontoritesse jõuavad, ei ole kindel.»

Praeguseks on Miniplast tootnud kokku 1000 priiuse päeva märki ning kui toote vastu on huvi toodetakse neid Pääbo sõnul juurde.

Ta lisas, et üksi müügis võiks märgi hinnaks kujuneda 1,50 eurot, lipulint toob aga hinnalisa.

Trivimi Velliste märkis vabariigi aastapäeval, et 27. märtsiks võiks, lisaks riigilippude heiskamisele, inimesed kanda sinimustvalget rosetti või lihtsat rinnamärki.

Eesti Lipu Selts, muinsuskaitse selts, Jaan Poska mälestusfond ja teised isamaalised ühendused kutsuvad üles seda päeva väärikalt tähistama kui priiusepäeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles